hoger beroep: Stichting Ik wil gewoon naar school - Staat, over mondkapjes op school

Uitspraak: 14 december 2021, de stichting verloor.

Van een kind mag verwacht worden om mondkapjes te dragen in het belang van ouderen, ook als het er zelf geen voordeel aan heeft want alleen samen krijgen we corona onder controle (landsadvocaat).

Het verdrag van de rechten van het kind is onderdeel van de Nederlandse wet. Artikel drie daarvan werd aangehaald door de advocaat van de eisers: ‘Bij alle maatregelen betreffende kinderen, ongeacht of deze worden genomen door openbare of particuliere instellingen voor maatschappelijk welzijn of door rechterlijke instanties, bestuurlijke autoriteiten of wetgevende lichamen, vormen de belangen van het kind de eerste overweging.’

Dit is de integrale registratie van het hoger beroep van Stichting Ik wil gewoon naar school tegen de Staat over de mondkapjes op school dat diende op 3 december 2021 om 09.30 uur in Den Haag. Potkaars heeft deze zitting gefilmd en live uitgezonden. Er waren drie rechters maar alleen de voorzitter was in de rechtszaal aanwezig, de andere twee via videolink. Het was een kleine rechtszaal zonder geluidsversterking en er golden beperkingen voor deze registratie; een camera positie die de eisende partij van voren filmt werd mij niet toegestaan, het filmen van de opening van de zitting waarin deelnemers werden genoemd werd niet toegestaan en alleen procesdeelnemers in toga mochten in beeld worden gebracht.

Rechts van de voorzitter zit de griffie. Rechts van de advocaat van de stichting zit stichtingsvoorzitter Daniel Pardoen. De Staat wordt vertegenwoordigd door twee advocaten, in de zaal achter hen en buiten beeld zes mensen waaronder ik, persvoorlichters van het hof en juristen van het ministerie vasn onderwijs en het ministerie van volksgezondheid.

uitspraak 14 december.

Het kort geding in deze zaak diende op 28 januari. Nicole en José van de stichting deden daarvan in Potkaars op 29 januari verslag. Dat kan je hier terugzien.

links: